Campi di Norcia ligger i hjärtat av i Sibillinibergens nationalpark, i ett hörn av underskön natur mellan östra Umbrien och Marche på Apenninska halvön. Där producerar Alessandro och Linda de bästa charkprodukterna från området. Framställningen görs med respekt för det gamla traditionella hantverket.
-Vår kärlek till produkten och hantverket gör att vi ständigt jobbar för att få fram en ren, genuin produkt, utan konserveringsmedel och färgämnen, utan gluten och framför allt utan mjölkpulver, samt att tillverkningsmetoden sker enligt gammal tradition. På så vis bibehålls smaken och man erhåller en produkt som är genuin. Köttet är helt och hållet italienskt, valt med omsorg och flera produkter görs i äkta fjälster. Salamin lagras på mer än 1000 meters höjd i Valle Castoriana, en grön oas långt ifrån städernas föroreningar.
A Campi di Norcia, nel cuore del Parco Nazionale dei Monti Sibillini, in un angolo di bellezze mozzafiato, Alessandro e Linda producono per voi intenditori e buongustai, i migliori salumi del nostro territorio.
La lavorazione dei salumi viene fatta rispettando al massimo i metodi tradizionali, quelli di una volta.
La passione ci porta a lavorare costantemente per un prodotto sano, genuino, privo di conservanti e coloranti, senza glutine e assolutamente privo di latte in polvere, sempre facendo attenzione a rispettare ciò che la tradizione ci ha insegnato, mantenendo così un sapore ed un gusto decisamente differente dai prodotti che avete provato finora.
La carne è sempre e solo italiana, scelta e di qualità. La lavorazione è assolutamente artigianale, in alcuni prodotti con budello naturale La stagionatura è fatta a quasi 1000 metri di altitudine nella Valle Castoriana, in un ambiente privo di inquinamento e ricco di verde
Text av Stefano Navaro och översättning av Lena Lindberg
Comments